• Telefon

    0727 586 472

  • Str. Porumbacu, Nr. 12

    Bucuresti

  • Luni - Vineri

    09.00 - 16.00

Sunt administratorul unei statuni de vacanta. Cum afecteaza variatia numarului de oaspeti functionarea sistemului?

Este nevoie de un expert pentru gestionarea unei astfel de instalatii de epurare ? Care este sfera de costuri operationale si de intretinere?

Nu e nevoie de personal cu calificare deosebita pentru exploatarea si intretinerea sistemului RBC. Atat exploatarea cat si intretinerea sunt complet descrise in manualul de functionare pe care vi-l furnizam odata cu echipamentul, iar in ceea ce priveste costurile operationale, acestea variaza in functie de modelul si de capacitatea pe care o are statia respectiva, ajungandu-se pana la 0,9 €/persoana/luna. Pentru o familie clasica de 4 persoane, costurile lunare de intretinere ale unei astfel de instalatii se situeaza sub 3,2 €/luna. Aceste costuri pot scadea simtitor daca se are in vedere utilizarea oricarei surse de energie electrica alternativa, respectiv panouri solare sau turbine eoliene, acolo unde acest lucru este posibil.

Ati primit vreo reactie negativa de la utilizatorii sistemului dumneavoastra?

Nu. Dimpotriva, nu am primit decat semnale pozitive de la clientii nostri. Firma noastra are o politica foarte bine pusa la punct de tratare a reclamatiilor si suntem bucurosi sa va anuntam ca nu avem nici un fel de semnal negativ de la clientii nostrii in ceea ce priveste echipamentele furnizate. Clientii nostrii ne scriu sau ne suna pentru a ne comunica faptul ca acest sistem a concurat la scaderea facturilor pentru utilitati, precum si scaderea substantiala a costurilor datorate conectarii la retelele de salubritate publica, dat fiind ca nu mai este cazul sa discutam de volume mari de ape menajere uzate care sa fie deversate in sistemul de canalizare local. Daca luam ca exemplu o spalatorie auto, si ne gandim la cheltuielile pe care aceasta trebuie sa le suporte cu apa necesara desfasurarii activitatii, si cu numeroasele controale, analize si teste pe care trebuie sa le faca pe apa uzata, inainte de reintroducerea acesteia in sistemul local de canalizare, un astfel de sistem reprezinta de fapt eliminarea celei mai mari probleme si implicit cheltuiala pe care aceasta firma o are. In ceea ce priveste costurile administratiei locale cu privire la tratarea apelor uzate pentru reintroducerea acestora in circuitul natural, acestea sunt de cele mai multe ori substantiale, incarcand proportional factura membrilor comunitatii.

Echipamentul dumneavoastra este zgomotos?

Nu. Sistemul utilizat de statiile de epurare a apei PlanetDisk este conceput pentru a putea fi utilizat chiar si in zone citadine, astfel incat s-a avut in vedere, inca de la proiectare, reducerea sub limita maxima acceptabila a nivelului de zgomot, pentru a se evita aparitia problemelor de natura poluarii fonice. Nivelul de zgomot produs de o astfel de instalatie de epurare nu a fost semnalat ca factor-problema la niciuna dintre instalatiile de acest fel montate pana in acest moment, indiferent de capacitatea acestora sau de volumul nominal de apa epurata.

Apa tratata prin sistemul dumneavoastra este folosita doar la irigarea zonelor verzi?

Apa menajera epurata cu ajutorul acestui sistem este un produs care intruneste calitatile senzoriale si fizico-chimice, precum si calitatile microbiologice care o fac propice pentru utilizarea in orice domeniu indstrial, cum ar fi la irigarea parcelelor de sol cultivate sau pe care este plantat gazon, la umplerea iazurilor artificiale, in spalatorii auto, in constructii, pentru obtinerea betonului, a sapelor sau tecuielilor, sau pentru udarea strazilor, pentru fantani arteziene s.a.m.d. Apa provenita de la astfel de statii modulare de epurare nu are nici un fel de impact negativ asupra mediului.

Apa epurata este inodora si limpede?

Da, procesul de epurare presupune filtrarea particulelor grosiere, indepartarea substantelor grase si decantarea, pe langa epurarea biologica si separatorul cu lamele. In urma acestor procese fizice si biochimice, calitatea apei corespunde parametrilor ceruti de standardele europene, fiind practic inodora si limpede, si permite chiar utilizarea ei pentru alimentarea bazinelor piscicole, chiar si in conditiile in care in respectivele bazine sunt crescuti pesti tropicali deosebit de pretentiosi cu calitatea apei in care traiesc.

Apa tratata in sistemul dumneavoastra este igienica si sigura? O pot folosi pentru a-mi iriga gradina?

Da, apa tratata prin sistemul RBC este perfect sigura pentru a fi utilizata in gradina dumneavoastra si nu numai. Procesul care sta la baza acestei metode de epurare a apelor asigura pe toata durata functionarii o calitate a apei purificate ce respecta fara probleme standardele europene de calitate a apei , (CBO – Consumul biochimic de oxigen < 25 ppm – CCO – Consumul chimic de oxigen <125 ppm – TSS – Total solide suspendate < 35 ppm). Pentru a avea garantia calitatii oferite de apele epurate cu aceste dispozitive, va oferim posibilitatea de a efectua o analiza de laborator in contul nostru, ocazie cu care veti putea observa, fara echivoc, incadrarea in normele in vigoare. Apa epurata cu ajutorul PlanetDisk este lipsita de nitritii si fosfatii specifici apelor uzate.